Hogyan használható a mindennapokban a parajdi só? 2023. november 29.

Hogyan használható a mindennapokban a parajdi só?

parajdi-sokincsek.jpgA parajdi só vagy erdélyi só kifejezés talán már sokak számára ismert, de vajon azt mennyire köztudott, hogy az élet mely területein tudjuk használni ezt az értékes sófajtát?

Mivel a paradji sót a bányászattól kezdve óvják a vegyszerektől, így tud valóban természetes maradni. A legtisztább parajdi só is tartalmaz némi iszapot, ettől nem kell megijedni, mivel az iszaptartalma minimális, a szürkés színét kölcsönözni, de nem ártalmas, sőt…

Hogyan használjuk tehát a parajdi só termékeket a mindennapokban?

Étkezéshez – a konyhában: Mivel természetes sóról van szó, így a legkézenfekvőbb felhasználási terület. Mivel a föld belsejéből származik, így biztosan nincs benne műanyag, olaj vagy vegyszerszennyeződés, mint például a tengeri sókban, illetve nem hatott rá a légszennyezés, mint a himalája sóra.

Belsőleges alkalmazás például az inhalálás. Mivel a sóinhalációs módszer lényege a sószemcsék belélegzése. A hatékonysága nagyban függ a levegőben található sókoncentrációtól. Mivel azt is tudjuk, hogy a parajdi só nem tiszta só, hanem iszapos, így nem csipán a sószemcsék, de egyéb ásványi anyagok is kioldódnak a párologtató só használata közben.

Az inhalálástól finomabb módszer a sópárna használata. Ebben az esetben az apró parajdi só szemcsék belégzése közvetlenül hat a légző szervrendszerünkre, akár egész éjszaka.

A sófürdőnek már a hagyományos medicinában is jelentős szerepe van. Több területen fejti ki hatását, többek között a bőrápolás, tisztítás, ízületi-, izomsérülések, légúti betegségek, csontok, immunrendszer területén. Mivel csak vízre és sóra van szükségünk hozzá, a kádunkban, dézsában vagy akár medencében is elkészíthetjük a fürdőnket. A medencékben használt klóros vegyszerek tökéletes alternatívájaként használható azok számára, akik esetleg allergiás tüneteket produkálnak a vegyszerek hatására.

A fürdőzés során használhatunk fürdősót, fürdőbombát, sószappant, a lényeg, hogy a bőrfelület érintkezzen a parajdi sóval.

Összességében elmondható, hogy a háztartásunkba szinte nélkülözhetetlen a parajdi só, felhasználási lehetőségei pedig változatosak, így mindenki megtalálja a neki legjobb alternatívát, hogy tegyen az egészségéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://prcikk.blog.hu/api/trackback/id/tr1418269849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
  • PR cikk elhelyezés a legjobb oldalak felhasználásával.
  • Keresőmarketing és honlap SEO.Weboldal optimalizálás
  • Használt laptop szerviz Budapest. Télikert építés és terasz beépítés. Vízszűrők.
  • Szövegírás, linképítés. Public relations cikkek beküldése, megjelentetés magas értékű weboldalakon
  • süti beállítások módosítása