Terasz építés, alapozás, padlózat 2024. augusztus 23.

Terasz építés, alapozás, padlózat

terasz-alap-padlozat-telikert.jpg

Télikert vagy terasz padlózat készítése

Még ha elkötelezett és biotudatos háztulajdonosok vagyunk is, előfordulhat, hogy nem tudjuk eldönteni,  szükségünk van-e teraszra vagy annak körbeépítésével, befedésével létrehozott télikertre. Elsőként talán próbáljunk saját kezűleg fapadlózattal ellátott teraszt építeni. Ha később úgy döntünk, hogy az általunk tervezett terasz jó szolgálatot tett a nyár folyamán, szakemberek segítségével állandó télikertet építtethetünk, vagy kültéri megoldásként részben beépíthetjük meglévő teraszunkat. Csak annyira, hogy a szabad levegő átjárja.

Igaz, ez esetben melegkedvelő növényeket a hideg évszakokban itt nem teleltethetünk. Ehhez zárt növényházat, szobakertet kell kialakítanunk.De elsőre maradjunk a teraszépítési terveknél.

Építsünk teraszt  fapadlózattal, rendezzük be társalgónak 

A gerendákat egymástól 60 cm-es távolságban helyezzük el a padlódeszkák irányára merőlegesen tervezzük.

Nyilvánvaló, hogy a gerendákat nemcsak egymással párhuzamosan, hanem lehetőleg egy síkban kell lefektetni. Semmi esetre se lejtsen azonban a terasz a ház felé, mert az esővíz a fal felé folyna. Előnyös, ha a terasz a háztól kifelé lejt. A gerendákat a homokágyba alapozzuk, amely a tartós fagytól is védi. A legalább 2 cm vastag vörösfenyő padlózatot magunknak kell gombavédő alapozással és favédő lakkal impregnálni. Mindkét művelet az összegezés után végezhető el, egy záró réteget azonban ez előtt kell felhordani.

A deszkákat kb. 1 cm-es távolságban helyezzük el a levegőáramlásénak biztosítására. Az azonos távközöket vékony fabetétekkel biztosíthatjuk.

A deszkákat a felső oldalon leélezzük. Így mezítláb sem fogunk szálkába lépni. Ugyanebből a célból a szegeket is besüllyesztjük.

Két gerenda között virágtartókat vagy kis homokládákat alakíthatunk ki a verandán. Az időjárás-állóság céljából a szerkezete hatásos favédő anyagokkal vonjuk be.

Az így elkészült teraszon eltöltött órák során eldönthetjük, hogy szeretnénk-e profi szakemberek segítségével télikertet építeni.

Téma: Kellemes kültéri terasz építése fapadlózattal és kialakítása a nyári beszélgetésekhez. Terasz építése saját kezűleg, hogy kipróbáljuk milyen módszerekkel készíthetjük el. Fontos, hogy sokat olvassunk a terasz beépítéstélikert építés, kertépítés módszereiről. Ezekre mint kulcsszavakra, keressünk rá a Googleban

A beépítetlen kültéri teraszok infrapanel fűtéssel minden évszakban használhatókká válnak, mivel a kültéri infrasugárzó teljesítménye erre elégséges. Keress rá:

  • Nyitott terasz, gazdaságos infrafűtési terve
  • A teraszfűtő infrasugárzók alkalmasak a kültéri egységek fűtésére?

Az idők folyamán a különálló üvegpavilonok egyre közelebb kerültek a lakóépülethez, lassan részükké váltak, mintegy közösségi térré formálódva alkottak egységet a nappalival. A teraszbeépítéssel kialakított mai télikertek Budapest kertvárosaiban elsősorban a pihenést és a kellemes időtöltést szolgálják a szolgáltatást igénylők számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://prcikk.blog.hu/api/trackback/id/tr8418472187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
  • PR cikk elhelyezés a legjobb oldalak felhasználásával.
  • Keresőmarketing és honlap SEO.Weboldal optimalizálás
  • Használt laptop szerviz Budapest. Télikert építés és terasz beépítés. Vízszűrők.
  • Szövegírás, linképítés. Public relations cikkek beküldése, megjelentetés magas értékű weboldalakon
  • süti beállítások módosítása