Gin kisokos: mit mivel lehet keverni és mivel nem? 2022. január 23.

Gin kisokos: mit mivel lehet keverni és mivel nem?

ginshop-mit-mivel.jpgGinünket számos koktél alapjaként is felhasználhatjuk, legyen itt szó a martinival való keverésről vagy éppen egy olyan italkülönlegességről, mint a Gimlet.

A ginekről elmondhatjuk, hogy egy rendkívül népszerű alkoholos ital, amit kifinomult, valamint karakteres ízének köszönhet. Sokunk rendszeresen fogyassza is, ám mégsem tiszta mindenki számára az, hogyan is érdemes fogyasztani. Ezért az alábbi gin kisokosban megtalálható, hogy mit mivel lehet keverni és mivel nem.

A Martini és a Gin

A gin rendkívül jó viszonyban van a martinivel, szuperül működnek együtt. Rengeteg más italnak szolgál alapként az a martini, ami ginből lett kikeverve. Elsőre egyszerűnek tűnhet, ám ahhoz hogy tökéletes legyen a végeredményünk hajszál pontossággal kell a kikeverési útmutatót követnünk.

A hagyományos gin-tonik

Valószínűleg a gin tonikkal való párosítása az, amiről már szinte mindenki hallhatott. Nos, ez egyáltalán nem véletlen, hiszen tökéletesen működnek együtt. Együttesen tökéletesen kiegészítik egymást, ennek is köszönheti hírnevét. Ahhoz, hogy egy rendkívül ízletes koktélt kapjunk végeredményként mindenképp használjunk egy olyan gint a keverésnél, ami prémium minőségű. Ennek az italnak a kikeverésével nyugodtan otthon is megpróbálkozhatunk, persze nehéz lenne felülmúlni a vérbeli mixereknek a munkáit. Díszítésként alkalmazhatunk egy citrusnak a héját is, amit vagy spirálosan helyezünk el, vagy ahogy csak kedvünk tartja azt. Abban az esetben ha mi magunk szeretnénk elkészíteni ginünket, mindenképp szükségünk lesz gin fűszerekre, amiket a kifejezetten a gintonik fűszerek forgalmazása szánt weboldalokon könnyedén be is tudunk rendelni.

Gimlet

Az úgynevezett gimlet egy igazán hűsítő valamint felfrissítő koktél formájában nyújt számunkra felüdülést a forró nyári napokon. Összetevőit illetően a gin, valamint a citrom keveréke, amit édesítenek, többnyire szimpla sziruppal. Egy olyan koktélról van szó, ami rendkívül frissítő és ízletes, ezért nem árt, ha a fogyasztására is odafigyelünk, nehogy túlzásba essünk vele. Abban az esetben a legfinomabb ez az italkülönlegesség ha mi magunk facsarjuk hozzá a citromot a bolti citromlék helyett. Ennek az alkoholos italnak a készítésekkor a legfontosabb, hogy azt a fanyar ízvilágot, amit a citromlétől kapunk valamilyen módon édesítsük. Emellett figyeljünk arra, hogy túl édesre se csináljuk italunk, hiszen a legjobb ha a citrom savassága is megmarad.

Floradora

A floradoláról elmondhatjuk, hogy egy kicsivel összetettebb koktél a fentebb említetteknél. Ennek ellenére nyugodtan otthon is elkészíthetjük, viszont fontos, hogy az arányokra figyeljünk. Ebben az esetben a ginhez megint csak a citrom fog társulni csakúgy, mint ahogy a Gimlet-nél. Ezek mellett viszont megjelenik még a málnaszörp, valamint a gyömbér is. Egy olyan koktélról beszélhetünk, amiinek nemcsak íz harmóniája kiváló, hanem sokak kedvence is pink színei miatt.

Negroni

A Negorini egy bonyolultabb koktél a többinél, hiszen itt több összetevőről van szó, amiknek aránya nagyon fontos szerepet játszik a végeredményben. A koktélban a gin mellett megjelenik a vermut és a Camparoi is, amiket jéggel kell összeráznunk. Italunkat végül egy martinis pohárba öntsük ki, amit díszíthetünk citrom vagy akár narancskarikával is.

A bejegyzés trackback címe:

https://prcikk.blog.hu/api/trackback/id/tr1616822356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
  • PR cikk elhelyezés a legjobb oldalak felhasználásával.
  • Keresőmarketing és honlap SEO.Weboldal optimalizálás
  • Használt laptop szerviz Budapest. Télikert építés és terasz beépítés. Vízszűrők.
  • Szövegírás, linképítés. Public relations cikkek beküldése, megjelentetés magas értékű weboldalakon
  • süti beállítások módosítása