Jógával a testi-szellemi egészségünkért 2023. február 16.

Jógával a testi-szellemi egészségünkért

joga-szellemi-egeszseg.jpgA jóga sokkal több annál, mint egyszerű relaxációs módszer. Megfelelő alkalmazása javíthat a szellemi és fizikai egészségünkön. Segíthet a mindennapokban a összpontosításban és csökkentheti a stresszt az életünkben.

Mit tegyünk és mit ne, ha jógázni szeretnénk?

 

  • forduljunk mindenképp képzett oktatóhoz
  • a gyakorlatok előtt sohase étkezzünk, főétkezések után legalább 3, de kisebb étkezések után is 1 órát várjunk mielőtt belekezdenénk
  • a jógázás előtti és utáni fürdés jótékonyan hat a testünk és szellemünk felfrissítésére
  • ha orvosi kezelés alatt állunk, akkor egyeztessünk kezelőorvosunkkal a lehetséges veszélyekről
  • kerüljük a túlterhelést

Ne legyenek magunkkal szemben olyan elvárások, amelyeket nem tudunk teljesíteni, mert az könnyen kudarchoz vezethet.

Napi legalább 10-15 percet szánjunk a gyakorlatokra, amelyek elvégzése nincs korhoz kötve, bárki végezheti gyerektől az idősekig, egészségi állapot függvényében.

Vannak egyszerűbb és bonyolultabb gyakorlatok, érdemes fokról-fokra haladni.

A jóga sok egyéb jótékony hatása mellett még a fogyásban is segíthet nekünk. A rendszeres jógagyakorlatok nagyban hozzájárulhatnak a fogyáshoz.

Kiegészítőként pedig a fogyasztószerek is segíthetnek abban, hogy elérjük az ideális súlyunkat. Az Adipex Retard és Adipex-P kapszula fentermin hatóanyagával segít abban, hogy ne kelljen folyton-folyvást az éhségtől szenvednünk és így kevesebbet együnk. De vannak más hatóanyaggal bíró fogyasztószerek is, mint például a szibutramint tartalmazó Genesis Sibutramine vagy a Slimex, amely hasonlósan az éhségközpontukra fejti ki a hatását. Ha érdekli a téma érdemes Sibutramine rendelés vélemények miatt fórumokat felkeresni és tájékozódni.

Természetesen a kiegyensúlyozott táplálkozásra és a változatos étrendre továbbra is hangsúlyt kell fektetni. A fogyasztószerek abban segítenek, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be a szervezetünkbe és így könnyebben tudjuk leadni a súlyfeleslegünket.

Nagyon jó párosítás, ha a jóga mellett próbáljuk ki, mert akkor biztosítjuk a mozgásigényünket is, ami szintén nagyon fontos a testi-lelki harmóniánk érdekében.

Ma már nagyon sok oktató videót találunk a Youtube-on, ahol belepillanathatunk, hogy milyen is egy jóga óra és esetleg 1-2 könnyebb gyakorlatot ki is próbálhatunk, hogy lássuk mennyire testhez álló nekünk.

A jógára rá kell hangolódni, megteremteni hozzá a szükséges feltételeket, hogy valóban elérje a célját. Soha nem lehet siettetni, kutyafuttában végezni a gyakorlatokat, mert épp az a lényege, hogy magunkba mélyedünk és átéljük a feladatokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://prcikk.blog.hu/api/trackback/id/tr6418051012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
  • PR cikk elhelyezés a legjobb oldalak felhasználásával.
  • Keresőmarketing és honlap SEO.Weboldal optimalizálás
  • Használt laptop szerviz Budapest. Télikert építés és terasz beépítés. Vízszűrők.
  • Szövegírás, linképítés. Public relations cikkek beküldése, megjelentetés magas értékű weboldalakon
  • süti beállítások módosítása